Uctime si MDŽ podporou talentovaných žien v handmade sfére

Po viacerých demonštráciách a protestoch sa ustanovil 8. marec za Medzinárodný deň žien ako pamiatka na všetky ženy pochodujúce v uliciach za svoje práva. Aj vďaka handmade sfére majú ženy možnosť pracovať na vlastnom biznise, byť sebestačné a robiť čo ich napĺňa a zároveň živí. Nech je tento deň poctou všetkým talentovaných ženám, ktoré sa snažia v handmade sfére tvoriť, vyniknúť a preraziť.

Keďže my v Robene.sk žijeme handmade tvorbou, chceme 8. marca podporiť ženy, ktoré sa živia alebo si privyrábajú vlastnoručnou výrobou s ich jedinečným podpisom. Venujte aj vy svoju podporu práve lokálnym výrobcom tvoriacim zodpovednú módu a iné produkty.

zdroj: pixabay
Podčiarknite svoju ženskosť s živicovými šperkami od JeweResin

Za značkou JeweResin stojí usmievavá Veronika. Každý jeden kúsok vyrába s láskou a túžbou, aby svojej majiteľke robili čo najdlhšiu radosť. Originálne šperky vhodné aj pre alergikov sú vyrobené z prírodnej živice. Veronikine šperky sú výnimočné a personalizované aj vďaka zákazníčkam, ktorým rada plní ich želania. Najčastejšou požiadavkou je zaliatie pamiatky (kvet od dieťaťa, štvorlístok pre kamarátku) do šperku. Ako tvrdí Veronika, práve to sú tie momenty, kedy si poviete, že niečo robíte správne. Vaša spomienka zostane s vami navždy.

Značka JeweResin spája jemnosť a ženskosť, ktorú pretvára na originálne živicové šperky. Nechajte sa očariť krásnymi pozlátenými prstienkami, romantickými náušničkami či retiazkami s iniciálami váš alebo vašich najbližších. Tvorkyňa Veronika dáva do svojich šperkov kus seba a vyrába ich s láskou a citom.  Každý jeden šperk je jedinečný a tvorí unikátny príbeh. Jej aktuálnou novinkou je popsocket – štýlový držiak na telefón vyzerajúci ako šperk.

 

Živicové prstienky a retiazky od JeweResin. zdroj: Robene.sk
Živicové prstienky a retiazky od JeweResin. zdroj: Robene.sk
Cíťte sa ako bohyňa v podaní Zuzany Barčákovej

Pod značkou Zuzana BarčákováBazu nájdete oslňujúce šperky s fantastickými farebnými kombináciami. Talentovaná Zuzana ich vyrába zo šujtášu v kombinácii s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov, krištáľov, korálok a iných materiálov. Výroba šperkov šujtášovou technikou je mimoriadne náročná tak na zručnosť a trpezlivosť, ako i na čas. Aby stal výsledok za to, je treba dbať na presnosť a všetky detaily vyhotoviť veľmi precízne. Tieto šperky vám pripomenú aká ste výnimočná. Každý kúsok je prepracovaný a na svete nenájdete dva rovnaké. A taká ste aj vy, jedinečná.

Náušnice a spony Kleopatra od Zuzany Barčákovej. zdroj: Robene.sk
Náušnice a spony Kleopatra od Zuzany Barčákovej. zdroj: Robene.sk

Šperkárka Zuzana Barčáková sa vo svojich kolekciách zameriava na výnimočné ženy, ktoré sa neprispôsobovali trendom a inšpirovali svet. Jej predošlé kolekcie sa inšpirovali božskou Fridou, elegantnou Marlene a húževnatou Ninou Simone. Vo svojej najnovšej kolekcii vyznala poctu mocnej Kleopatre, ktorá ju motivovala vytvoriť kúsky, ktoré dodajú sebavedomie a noblesu každej žene.

Prezrite si viac originálnych kúskov na Robene.sk.

Minimalizmus podtrhnú kožené kabelky od Lulo.Bags

Úspešná značka Lu.Lo Bags zo severu Slovenska vznikla rukami matky Ľudky a dcéry Milice. Ich láska materiálu a dizajnu sa odráža v jednoduchých líniách a detailoch. Portfólio Lu.Lo Bags pozostáva z tašiek, batohov a doplnkov, ktoré charakterizuje nadčasovosť, minimalistický štýl a kvalita kožených materiálov. Práve koža je krásny, voňavým a odolný materiál na výrobu kabeliek a batohov. Na koži majú Ľudka aj Milica najradšej práve premenu v čase – ako koža postupne starne do krásy, vznikajú na nej malé škrabance a mení sa jej odtieň. Všetky tieto zmeny vnímajú ako pridanú hodnotu, pretože kožené produkty sa menia paralelne rovnako, tak ako ich nositelia.

Čím doladiť a ozvláštniť minimalistický štýl? Stavte na čistotu a línie. Fantastické kabelky tvorí slovenská značka Lu.Lo Bags. Čistá kožená kabelka, ľadvinka či batoh, presné línie a jednoduchosť nastolia poriadok v každom outfite. V ponuke Lu.Lo Bags nájdete širokú farebnú škálu od trendy nude kúskov cez nadčasovú čiernu až po farebné kúsky, ktorým aktuálne kraľuje veselá žltá a nebeská modrá. Kabelky kúpite vo viacerých veľkostiach, závisí už na vašich potrebách a vkuse.

kožená ľadvinky Od Lulo Bags. zdroj: Robene.sk
kožená ľadvinky Od Lulo Bags. zdroj: Robene.sk
Buďte štýlová s kúskami od NosímUmenie

Lokálne značky sú dnes veľmi podporované a žiadané na slovenskom trhu. Sú iné, neopozerané a netuctové. Sestry Dominika a Miška stoja za udržateľnou značkou NosímUmenie, ich módne kúsky vychádzajú hlavne z materiálov bavlna, viskóza a ľan. Odkedy sa rozhodli ísť cestou pomalej módy, dávajú si záležať na výbere vhodných materiálov, neboja sa ani upcyklovania. Tvoria už od malička, jedna miluje minimalizmus a druhá farby. Nadčasové kúsky tvoria udržateľne a lokálne.

NosímUmenie je udržateľná značka oblečenia, ktorá v sebe spája nadčasovosť a štýl v unikátnych módnych kúskoch, ktoré tvoria talentované sestry. V ich portfóliu nájdete kúsky, v ktorých si zaručene nájdete obľúbený aj vy.

Módne kúsky od NosímUmenie. zdroj: Robene.sk
Módne kúsky od NosímUmenie. zdroj: Robene.sk

Počuli ste už o materiáli washpaper? Objavte unikátne batôžky od SIUS

Talentovaná Lenka študovala Odevné návrhárstvo a dnes stojí za značkou SIUS. Tvorí kabelky a obaly z washpaperu a záleží jej na planéte. Značka SIUS spája ekologické materiály a autorské potlače. Lenka vyrába svoje kabelky a mestské batôžky z washpapera – veganskej kože, ktorá je skvelou náhradou živočíšnej varianty. Washpaper je hladký, ľahučký, pevný a príjemný na omak. Nezráža sa, ani nemení farbu. Na pohľad vyzerá ako koža, no keď si výrobok z neho chytíte do ruky, prekvapí vás jeho ľahkosť  a až potom si uvedomíte, že v ruke vlastne držíte papier. Nie však obyčajný. Tento materiál je vyrobený v Európe a je to zmes odpadového dreva s trochou latexu.

V portfóliu značky SIUS nájdete viaceré farebné prevedenia a tvary – veľmi obľúbené sú maľované ruksaky alebo módne jednofarebné.

mestské batôžky od SIUS. zdroj: Robene.sk
mestské batôžky od SIUS. zdroj: Robene.sk
Zabaľte sa do nadýchaného obláčika od MoaMi

Za značkou MoaMi stojí Monika a jej partner Miroslav. Začiatky boli náročné, navyše merino vlna nie je úplne lacný materiál. Nápad vznikol z túžby vlastniť obriu merino deku, ktorú videla Monika na Instagrame u jednej zahraničnej influencerky. Odradila ju však cena a náklady za poštovné zo zahraničia. Rozhodla sa preto kúpiť materiál a vyrobiť si vlastnú merino deku. Proces výroby sa jej však tak zapáčil, že sa rozhodla vyrábať deku aj pre ostatných a rozbehnúť podnikanie s merino dekami.

S luxusnými merino dekami od značky MoaMi si užijete každú sekundu. Pri čítaní, pozeraní seriálov alebo meditácii a dobrej hudbe. Ich posolstvo ideálne prezentuje prvá veta v popise produktu: Jemnučké obláčiky z lásky vyrobené iba pre Vás! Merino vlna je skutočne neobyčajná! Je šetrná k životnému prostrediu, antibakteriálna, priedušná, hypoalergénna a nadýchaná. V obchodíku Moami na Robene.sk nájdete teplo, kvalitu a krásu v podobe nadýchaných a hrejivých merino diek zo 100% prírodnej ovčej vlny. Tieto deky si skrátka zamilujete.

Luxusné nadýchané merino deky značky MoaMi, zdroj: Robene.sk
Luxusné nadýchané merino deky značky MoaMi, zdroj: Robene.sk

► Vďaka týmto talentovaným a ambicióznym ženám môžeme nosiť a používať zodpovedne vyrobené produkty vo vysokej kvalite a nepodporovať tak fast fashion, ktorej úspech stojí na vykorisťovaní (najmä) žien a detí v krajinách tretieho sveta.

Ako môže vyzerať podpora obľúbenej značky?

Pomôcť ženám zviditeľniť sa v handmade sfére môžete vo forme lajkov, zdieľaní, komentovaní či recenzovaní. Vám to nezaberie ani 5 minút a pre tvorkyne to bude mať veľkú hodnotu. Okrem toho sa pochválite svojím výberom a priateľom poskytnete hodnotné tipy.

Vaše odporúčania sú to najcennejšie. Pripravili sme šikovnú šablónu do príbehu na Instagram/ Facebook. Stiahnite si ju do telefónu, nahrajte na príbeh dňa a označte v nej vaše obľúbené slow fashion značky, lokálne obchodíky, šikovné umelkyne, kamarátku či kolegyňu, ktorá tvorí krásne produkty.

ŠABLÓNA

Nech 8. marec nie je o karafiáte, ale o nás, o vzájomnej podpore, pochvale, solidarite a držaní spolu.
Vyjadrime spolu podporu a obdiv ženám, ktoré sa rozhodli nasledovať svoj talent.

 

Páčia sa vám naše články? Prihláste sa na odber noviniek a sledujte nás na FacebookuInstagrame.

Uctime si MDŽ podporou talentovaných žien v handmade sfére
Prejsť na začiatok