Úžasné a jednoduché návody na vianočnú výzdobu

Inšpirujte sa skvelými návodmi na výrobu vlastných ozdôb a dodajte vášmu príbytku čarovnú atmosféru.

Handmade ozdoby s motúzikom

Máte doma zvyšné drevené krúžky na záves a bolo vám ich ľúto vyhodiť? Teraz prišiel ideálny čas na ich upcykláciu! Na krásne a originálne dekorácie potrebujete spomínané drevené krúžky, farebné bavlnky, tavnú pištoľ a drobné dekorácie.

Postup je naozaj jednoduchý – omotajte bavlnku okolo celého krúžku a v bode ukončenia prilepte tavnou pištoľou drobné dekorácie, ktoré zakúpite v každom obchode s drobnosťami. Pripevnite šnúrku na zavesenie a hurá, originálne ozdoby sú na svete!

 

handmade_ozdoby
Vianočný tip, zdroj: Pinterest

Vianočné hviezdičky

Motúzik sa dá perfektne použiť aj v našom ďalšom tipe – vystrihnite si z tvrdého kartónu maketu hviezdičky. Následne ju omotávajte – začnite na špici a postupne prejdite všetkých 5 až sa dostanete ku stredu, kde motúz omotávajte krížom – krážom. Výsledkom bude aj v strede vytvorený znak hviezdičky. Ukončite motúzik zastrčením jeho konca do stredu tak, aby sa nenápadne stratil v strede ozdoby.

Odstrihnite si ešte kúsok šnúrky, ktorý prevlečte ihlou cez jeden hrot hviezdičky, urobte uzlík a skvelá ozdoba je na svete!

Šišky

Ďalším skvelým tipom sú drevené šišky. Určite ich nekupujte, stačí ich nazbierať pri romantickej prechádzke v lese! Pre vytvorenie krásnej prírodnej dekorácie potrebujete len stužku obľúbenej farby a motúzik na upevnenie. Zo stužky vytvorte mašličku a spolu s motúzikom ju upevnite pevne na šišku tavnou pištoľou. No nie je to perfektné?

 

handmade ozdoby
Vianočný tip, zdroj: Pinterest

Sviečkové tipy

K tomu, aby ste z obyčajnej nezaujímavej sviečky spravili vianočnú dekoráciu, potrebujete len celú škoricu, stuhu alebo špagát, ihličie alebo rolničky.

Škoricu stačí poukladať vedľa seba okolo celého obvodu sviečky a uviazať mašľou alebo špagátom. Potom sa už len zabaliť do mäkučkej merino deky a nasávať atmosféru a vôňu sviečky.

Vianočný tip, zdroj: Pinterest

Pokročilé návody na vyrezávanie z dreva vám sem dávať nebudeme. Našli sme pre vás pár tipov na ručne robené ozdoby, ktoré vám pripomenú detstvo.

Za pozornosť stoja originálne drevené ozdoby od Slovenské korene. Prepracované motívy vyrezávajú do českej brezy a doplnia o striebornú alebo červenú bavlnenú šnúrku. V ponuke nájdete aj krásne sady uložené v rozkošnej krabičke. V prípade, že máte radi tradičné ľudové motívy, dávame do pozornosti srdiečkové drevené dekorácie od Dekoreso.

Slovenské korene, zdroj: Robene.sk
Dekoreso, zdroj: Robene.sk

Ak oceňujete hru tieňov, odporúčame drevené svietniky od obchodíku GL & Od Zuzičky, ktoré skrášlia každý príbytok a vyčarujú krásnu atmosféru pomocou vyrezaných motívov. Drevený svietnik s jeleňom je na led osvietenie ak si radi zapálite čajovú sviečku, do popredia dávame svietnik Veselé Vianoce.

GL & Od Zuzičky, zdroj: Robene.sk

Tak čo, inšpirovali sme Vás dostatočne s vianočnou výzdobou?

 

 

Úžasné a jednoduché návody na vianočnú výzdobu
Prejsť na začiatok