Hľadáte kvalitu? Inšpirujte sa tipmi na vianočné darčeky od slovenských značiek

Rozhodnite sa tento rok pre slovenské Vianoce! Každý kúsok ručne vyrobeného produktu má za sebou niekoľko hodín precíznej práce talentovaného človeka. Od nápadu, cez spracovanie až po hotový výrobok. Výber produktov ktoré ponúkame majú dušu, sú kvalitné a nápadité. Vybrali sme pre vás 9 zaujímavých lokálnych slovenských autorov a ich krásnu tvorbu.
Takýmto darčekom venujete viac ako len vec.

Všetky tipy nájdete u na handmade portáli Robene.sk.
Šperky inšpirované prírodou

Trendy v šperkárstve už dávno nie sú len o striebre a zlate! Šperky vám vyrobia drevené, látkové, vyšívané, vyrezávané, kovové, korálkové. S motívom lesa pre kolegyňu milujúcu turistiku alebo elegantné pre mamu.

Prvým tipom sú jedinečné šperky inšpirované prírodnými motívmi či zvieratkami z dielne talentovanej Zuzky vystupujúcej pod značkou Slovenské korene.

Drevené šperky od Slovenské korene, zdroj: robene.sk

Elegantné dámy s romantickou dušou ocenia kúsky od šperkárky Zuzany Szabovej, ktoré sú ručne a s láskou vyrábané. Tieto unikátne náramky na striebornej retiazke z kolekcie Zoe sa dajú nosiť k elegantným šatám, ale i do práce a potešia najmä romantickú žienku. Náramok je v ponuke v štyroch prevedeniach, dodaný v krásnej darčekovej krabičke.

Minimalistické šperky od Zuzany Szabovej, zdroj: Robene.sk
Kabelka ako šperk či maximálne praktický batoh

 Vo veľkých sa všetko stráca, do malých sa celý ženský svet skrátka nevojde. No a čo!
Kabelka je pre ženu nesmierne dôležitý prvok. Navyše, ak je štýlová a dopĺňa celkový outfit, je ako poriadne šťavnatá čerešnička na torte.

Vskutku unikátne kožené kúsky inšpirované minimalizmom nájdete u značky Lulo Bags. V obchodíku nájdete jednofarebné kabelky, ľadvinky i batohy a to vo viacerých farebných prevedeniach, ktoré jednoducho skombinujete s outfitmi na každý deň.

Minimalistické kabelky od Lulo Bags, zdroj: Robene.sk

Ak ste okrem minimalizmu fanúšikom aj pastelové farieb a okrúhlych tvarov,  nazrite do obchodíku značky Sabba Design. V tomto obchodíku nájdete stredne veľké okrúhle kabelky z kolekcie Frida, ktoré sú vyrobené z kvalitnej ekokože.

Hravé ecofriendly kabelky Frida od Sabba Design, zdroj: Robene.sk
Darčeky pre najmenších, ktorých pôvod poznáte

Vymeňte plastové hračky made in China za kvalitné a poctivé hračky pre najmenších. Viete odkiaľ sú a že neprešli pol sveta. Dajte si záležať na kvalite, veď sú to malí kamaráti detí, ktorí ich sprevádzajú na každom kroku.

V online obchodíku značky Significant nájdete drobnosti, ktoré si deti zamilujú a budú brať všade so sebou. Drevené zvieracie pexeso v ľanovom vrecúšku či zajačik Mojkáčik, ktorému povedia všetky tajomstvá.

Plyšáčik Mojkáčik a drevené pexeso od Significant, zdroj: Robene.sk

Pre malých cumlíkových strácačov odporúčame podarovať macramé retiazku a hryzátka od značky Ateliér pod horou, ktorých retiazky sú vyrobené zo 100% bavlny. Klip na retiazku si dokonca môžete vybrať podľa od hviezdičky až po obľúbené zvieratko.

Macramé hryzátko a retiazka na cumlík, zdroj: Robene.sk

 

Kvalitné detské oblečenie z biobavlny

Darovať oblečenie pre najmenších môže byť niekedy pekne tvrdý oriešok. Avšak výhodou lokálnych výrobcov je aj jednoduchá komunikácia. Nie ste si istý, či veľkosť sadne? Napíšte priamo výrobcovi cez tlačidlo na stránke produktu a uistite sa.

Ak chcete pre deti len to najlepšie, odporúčame pozrieť kvalitné oblečenie od lokálnej slovenskej značky Loka. V obchodíku nájdete mikinky z biobavlny, čiapky s uškami a obľúbené látkové korunky, ktoré slúžia ako čelenka pre malé princezné.

Detská čiapky a korunky od Loka, zdroj: robene.sk
Pre chvíle hrejivej domácej pohodičky

Je ako stvorená hrejivá, krásna a mäkká deka. Merino vlna je skutočne neobyčajná! Je šetrná k životnému prostrediu, antibakteriálna, priedušná, hypoalergénna a nadýchaná. Zaľúbi sa do nej vaša mama, sestra či kamarátka. V online obchodíku Moami na Robene.sk nájdete teplo, kvalitu a krásu v podobe nadýchaných a hrejivých merino diek zo 100% prírodnej ovčej vlny. Darujte obriu deku alebo bavlnené štvorcové vankúše.

zľava sójové sviečky od Vonný sen, sprava merino deka Moami, zdroj: robene.sk

A čím ešte dotvoriť pohodovú atmosféru? Odporúčame sójové sviečky od značky Vonný sen, ktoré sú vyrobené z vegánskeho sójového vosku, ktorý neškodí životnému prostrediu. Vyberte si z ovocných, vianočných alebo limitovaných edícií sviečok, ktoré prevoňajú aj váš domov.

Drevené funkčné dekorácie s príbehom

Zero-waste značka Muránske premieňa drevený odpad na poklad. Václav a Zuzka vytvárajú z nadbytočného dreva unikátne výrobky priateľské k planéte. V obchodíku nájdete vázičky, stojany a výrobky, ktoré chytia za srdce každého milovníka dreva. Môžete si byť istý, že darujete unikát.

zľava vešiaky OSKi z masívneho dreva od TinyDecor, sprava upcyklované vázičky od Muránske, zdroj: robene.sk

Pri obľúbenom dreve ešte zostaneme. Hľadáte do interiéru kvalitný doplnok, ktorý nielen funkčne ale aj štýlovo spestrí domov váš alebo obdarovaného? Drevené Vešiaky OSKi z masívu v  tvare kvapky zaujmú na prvý pohľad. V ponuke obchodíka TinyDecor nájdete viaceré varianty v počte kusov aj farebných prevedení.

Originálne vianočné dekorácie zo sveta fantázie

Pokiaľ máte radi originálne ozdôbky na vianočný stromček určite nazrite do roztomilého online obchodíku Mara manufaktúra a skrášlite si Vianoce práve s jej ručne šitými ozdôbkami inšpirovanými rozprávkovou tematikou.

Ručne šité vianočné ozdoby od Mara manufaktúra, zdroj: Robene.sk

Prečítajte si aj náš článok ako vytvoriť jednoduchú vianočnú výzdobu aj u vás doma ► TU

Tip pre kreatívne duše na záver:

Pre milovníkov veselých farieb, abstraktného umenia a kombinácie viacerých umeleckých techník tu máme unikátne obrazy od Kataríny Klamanovej, ktorá je známa ja pod značkou KSK. Maľby sú tvorené akrylom technikou mixed media  – ide o kombináciu rôznych štýlov v a techník dokopy na rôzne veľkých plátnach.

abstraktné obrazy od KSK, zdroj: Robene.sk

Veríme, že ste v našich tipoch našli darček pre blízkeho a dúfame, že sme vás inšpirovali krásnymi darčekmi pod vianočný stromček.

Tím Robene.sk.

 

Hľadáte kvalitu? Inšpirujte sa tipmi na vianočné darčeky od slovenských značiek
Prejsť na začiatok