Letné prázdniny v plnom prúde a vaše deti majú veľa energie? Prinášame tipy ako ich zabaviť.

Letné prázdniny sú v plnom prúde a vy neviete, čím zabaviť svoje malé ratolesti? Ponúkame tipy, ktoré vedia zaujať vašich šibalov a k zhotoveniu nepotrebujete žiadne náročné materiály. Byt, či dom nie vždy ponúka miesto, kde sa môžete s deťmi zabaviť. Nenechajte sa však zmiasť, naše obydlia ponúkajú množstvo kreatívnych aktivít, či vzdelávacích programov, ktoré potešia všetkých. Vyskúšajte niekoľko našich nápadov a nechajte sa uniesť nielen zábavou, ale aj fantáziou.

Súťažné hry

Aj v teple domova sa viete s deťmi pobaviť niekoľkými hrami. Obzvlášť počas týchto teplých letných dní je zabavenie vašich šibalov jedna z najčastejších výziev pre každého rodiča. Práve súťaže sú tie typy hier, ktoré vedia pobaviť na tele i na duchu a k ich zhotovovaniu nepotrebujete žiadnu multifunkčnú dielňu. Jednou z takýchto súťaží je aj hra menom preteky nôh.

Na túto hru netreba veľa materiálu. Na jeden pár nôh potrebujete tieto veci:

  • slamka
  • špajľa
  • lepiaca páska
  • výkres alebo tvrdší papier
  • papier na ozdobenie podľa vlastnej predstavivosti
zdroj: internet

Najprv si spravíme nákres nôh. Postavíme sa na výkres a obkreslíme si nohy, alebo to necháme na našej fantázii. Najlepšie sa nohy pohybujú ak majú ideálne do 17 cm. Obkreslené nohy si ozdobíme podľa seba. Čím pestrejšie, tým lepšie. Po ozdobení nohy vystrihneme. Slamku prestrihneme na 4 rovnaké časti, tak isto prestrihneme špajľu na polovicu. Na lepiacu pásku nalepíme polovicu špajle z vnútornej strany tak, že špajle budú naproti sebe. Na vystrihnuté nohy prilepíme slamky, na každú nohu, jednu štvrtinu. Slamky sa snažíme prilepiť viac na vrchnú časť nohy. Keď už sú slamky prilepené, prepcháme ich cez špajle prilepené na lepiacej páske a preteky môžu začať.

Optické klamy

Ak neradi súťažíte, pokojne sa môžete s vaším dieťaťom zabaviť na tvorivých aktivitách ako sú napríklad optické klamy. Môžete si napríklad vyrobiť takúto špirálu.

Špirála je aktivita, na ktorú nepotrebujete veľa materiálu, postačia vám tri veci:

  • farebný papier,
  • lepidlo
  • špajdľa.
zdroj: internet

Narežeme si 10 papierov rôznych farieb o šírke 1,5 cm a dĺžke 27 cm. Tak isto si vystrihneme 2 kruhy o priemere 6 cm.  Papiere prilepíme postupne jedným koncom o jeden koniec papiera o prvý kruh a druhým koncom o druhý kruh. Stred kruhov prepichneme špajdľou. Z jednej strany necháme trocha špajdle na držanie, na druhej strane špajdľu prilepíme lepidlovou pištoľou. Ak ju nemáme, pokojne použijeme lepiacu pásku.

Oživenie detských rozprávok

Pre rodičov, ktorí si na vytváranie papierových vystrihovačiek netrúfajú máme aj iné riešenie. Zabavte sa s deťmi pri tradičných rozprávkach s prstovými maňuškami od Krajinka Handmade. Porozprávajte malým výletníkom o Troch prasiatkach alebo zatúlanej Červenej čiapočke a zlom vlkovi.  Rozprávočku si môžete so sebou zobrať aj na cesty, vďaka šikovnému vrecúšku, v ktorom je celá rozprávka ukrytá. Každá maňuška má 8 cm výšku.

prstové maňušky od Krajinka Handmade, zdroj: Robene.sk
Kamaráti na cesty

Maličké Palculienky a Palčeky v krabičke s perinkou a vankúšikom, ktoré si vaša ratolesť môže zobrať so sebou na každý výlet alebo dlhšiu cestu sú veselé spestrenie, ktoré ho zaručene rozptýli. Tieto malé bábiky sú ručne šité a farebnosť aj vzhľad sa dá dohodnúť podľa potreby s predajkyňou Mara manufaktúra.

Palček a Palculienky od Mara manufaktúra, zdroj: Robene.sk
Stará dobrá klasika pre celú rodinu

Pre vyplnenie Vášho spoločného času stráveného doma, sme si pre Vás pripravili drevené pexeso od Significant. Pexeso má 16 kusov, zaoblené rohy a 100% ľanové vrecúško, ktoré pre Vás ručne šijeme. Každá kartička má na sebe znázornené zvieratko a jeho názov v slovenčine, alebo v angličtine. ⁣Deťúrence k sebe hľadajú páry⁣ zvieratiek a popritom sa naučia ich názvy. ⁣Je hrubšie, tak akurát do detskej ručičky.⁣ Takže je vhodné pre menšie, aj väčšie detičky.

drevené pexeso od Significant, zdroj: Robene.sk
Pre kreatívne chvíle

Pre detičky, ktoré sa vedia zabaviť aj samé a radi rozvíjajú svoju kreativitu na papieri,  odporúčame tento minimalistický, elegantný a praktický pastelkovník od Pastelkovo. Vyrobený je z masívneho bukového dreva a nájdete ho vo viacerých prevedeniach. Je ručne maľovaný ekologickými farbami a doplnený malými drevenými domčekmi, nápismi a desiatimi otvormi na farbičky. Rozmer 31x7x4 cm.

drevený Pastelkovník od Pastelkovo, zdroj: Robene.sk

Veríme, že sme vás našimi tipmi inšpirovali a prežijete príjemné chvíle s vašimi najmenšími plné veselých okamihov a zážitkov.

Robene.sk

Letné prázdniny v plnom prúde a vaše deti majú veľa energie? Prinášame tipy ako ich zabaviť.
Prejsť na začiatok