Ako si správne otvoriť obchod

Ak sa zamýšľate nad tým, ako dostať svoje výrobky do povedomia ľudí, tak ste na správnom mieste. U nás máte možnosť si bezplatne otvoriť obchod a nahrať neobmedzené množstvo produktov. Aby registrácia vášho obchodu prebehla hladko, tak sme sa rozhodli pre vás napísať takýto krátky postup, pre prípade, že si s niečím neviete dať rady 🙂

  1. Ako prvé sa musíte zaregistrovať

Ak si chcete otvoriť obchodík, ako prvé si musíte vytvoriť užívateľské konto. Stačí len vyplniť:

  • e-mailovú adresu,
  • meno,
  • vytvoriť si heslo
  • a potvrdiť registračný e-mail

Emailová adresa bude taktiež slúžiť ako vaše prihlasovacie meno.

Aby sa vám na portáli čo najlepšie nakupovalo alebo predávalo, odporúčame doplniť si vo vašom profile informácie. Informácie si viete doplniť tak, že po prihlásení v pravom hornom rohu kliknete na vaše meno a následne kliknete na „Môj profil“. Môžete si doplniť napríklad svoju profilovú fotografiu alebo adresy pre doručenie balíkov.

2. Hurá, teraz už môžete prejsť na otvorenie vlastného obchodu

Akonáhle si vytvoríte svoje konto a prihlásite sa do svojho profilu, môžete prejsť do ďalšieho kroku – otvorenia vlastného obchodíku. V tomto kroku od vás budeme vyžadovať zadať názov vášho obchodíku. Po overení dostupnosti názvu, budete môcť prejsť do administrácie, kde celú registráciu dokončíte.

V administrácii obchodíku si budete môcť spravovať informácie, nahrávať a upravovať produkty, vybavovať objednávky a množstvo ďalších vecí.

3. Administrácia

Po presmerovaní do adminstrácie vás budú čakať povinné informácie, ktoré je potrebné vyplniť, aby ste mohli obchodík aktivovať.

V prvom kroku „Základné informácie“ budete mať možnosť ešte v prípade potreby upraviť/opraviť názov obchodíku (po aktivácii už táto možnosť nebude dostupná), zvolíte si krátky popis vášho obchodu a vpíšete číslo vášho účtu v tvare IBAN.

V druhom kroku „Vizuál obchodu“ je potrebné doplniť logo a cover fotku obchodu. Ideálny rozmer loga je 200 x 200 px a rozmer cover fotografie je 1110 x 275 px.

V treťom kroku „Podstatné adresy“ si vyplníte vašu fakturačnú adresu, spolu s adresou pre prípadné reklamácie.

V poslednom kroku „Spôsoby doručenia“ budete musieť zvoliť minimálne jeden z troch možných spôsobov doručenia vašich produktov. Na výber máte nášho ROBENE kuriéra, vlastnú dopravu alebo osobný odber. O tom, ako fungujú jednotlivé spôsoby doručenia si môžete prečítať v tomto článku.

Po vyplnení všetkých týchto povinných informácii budete môcť váš obchodík aktivovať (sprístupniť návštevníkom portálu ROBENE) a následne pridať prvé produkty. 

Čo sa týka nahrávania produktov, pripravili sme si pre vás video, v ktorom nájdete celý postup pridávania produktu alebo si prečítajte náš ďalší článok, v ktorom prinášame tipy pri nahrávaní produktov.

! Dôležité: Kým váš produkt pridávate, tak je stále neviditeľný pre zákazníkov. Počas procesu vytvárania produktu si však môžete priebežne kontrolovať, ako produkt vyzerá na stránke. Stačí stlačiť tlačidlo „Náhľad“. Akonáhle budete s produktom spokojný a budete mať vyplnené všetky povinné údaje, tak svoj produkt môžete aktivovať. Na to slúži zelené tlačidlo „Aktivovať“. V prípade, že cez váš obchod alebo produkty máte veľké preškrtnuté oko (viď. obrázok), tak to znamená, že obchod alebo produkt je viditeľný len pre vás.

 

V prípade, že máte symbol preškrtnutého oka cez fotku vášho produktu alebo cover fotku v obchodíku, tak to znamená, že váš produkt/obchodík je neaktívny. Tým pádom je viditeľný iba pre vás. Ak chcete aby bol viditeľný pre zákazníkov, tak ho musíte aktivovať v administrácii.

4. Je čas ukázať vaše výrobky!

Hurá! Po nahratí všetkých produktov a vyplnení povinných údajov môžete začať predávať. Majte na pamäti, že čím kvalitnejšie fotky a podrobnejšie popisy vašich produktov, tým je väčšia pravdepodobnosť, že niekoho zaujmú. Viac užitočných informácií sa dozviete v článkoch Ako správne nafotiť svoje produkty a Tipy pri nahrávaní produktu. A nezabúdajte, že v prípade akýchkoľvek otázok sa na nás vždy môžete obrátiť.

 

Prajeme veľa úspechov a odhodlania v plnení vašich podnikateľských snov!

 

 

Ako si správne otvoriť obchod
Prejsť na začiatok