Rozhovor so značkou Handmade by Significant

 

Vyspovedali sme značku Handmade by Significant, ktorá tento rok odštartovala svoju prvú detskú kolekciu Anna. A to nie je všetko. Jej tvorba pomáha zachytiť najkrajšie obdobia v živote prostredníctvom miľníkových kartičiek a spestruje deťom učenie hravou formou.

O tom ako to všetko začalo a o mnohom inom sa dozviete práve v našom článku.

 

Dobrý deň Tamara. Poďme si trochu predstaviť Significant. Kto za ňou stojí, kedy a kde vznikla táto sympatická značka?

Krásny deň milé Robené. Za našou značkou stojím ja, Tami, spolu s maminou Erikou. Tvoríme a pochádzame zo srdca východu, Košíc. Ja tvorím, komunikujem so zákazníkmi, starám sa o sociálne siete a všetku tú kreatívnu činnosť a mamka rieši zase administratívu. Vznikli sme už pred pár rokmi, veľmi pomaličky len ako hobby. Stále to ako hobby berieme a snažíme sa postupne posúvať a rozvíjať.

 

„Vytvorili sme jedinečnú, nadčasovú, minimalistickú a pohodlnú kolekciu, ktorá nesie názov ANNA práve po mojej babke.“

 

Tamara, zakladateľka značky  Handmade by Significant, fotila Katka Filová

 

 Odkiaľ čerpáte inšpiráciu pre vašu tvorbu?

Inšpiráciu zbierame odkiaľkoľvek. Zo zahraničných stránok, počas cestovania, ale najmä od našich milých zákazníkov, ktorí nám dávajú spätnú väzbu. Zvyčajne, ak vzniká nejaký nový produkt (naša horúca novinka dámske tričká) alebo nový vzor kartičiek, je to hlavne na ich dopyt. A keďže sme značka najmä detských vecí, tak sa veľa rozprávam s deťmi v mojom okolí, čo ich baví a z toho potom vznikajú tie náučné produkty, ktoré učia deti nové veci hravou formou.

kolekcia-anna
kolekcia Anna, fotila Katka Filová

 

„Je to dlhý a náročný proces, určite náročnejší ako som si na začiatku myslela, ale stojí to za to.“

 

Kolekcia Anna je vašou prvou kolekciou detského oblečenia. Tvoria ju jednofarebné tričká pre chlapcov i dievčatá z kvalitnej bavlny. Kedy vznikol nápad vytvoriť prvú kolekciu a prečo pomenovanie Anna?

Už veľmi veľmi dávno som v svojich myšlienkach mala aj vytvorenie vlastnej značky s oblečením. No všetkému nechávam čas a voľný priebeh a takto to bolo aj pritom. Raz ale prišiel deň, kedy som sa 100% rozhodla, že sa chcem posunúť a posunúť ďalej aj našu značku. Keďže moja babka bola úspešná krajčírka, mali sme to tak nejak v rodine. V jej príbehu sme chceli pokračovať, vytvorili sme jedinečnú, nadčasovú, minimalistickú a pohodlnú kolekciu, ktorá nesie názov ANNA práve po mojej babke.

 

kolekcia-anna
Kolekcia Anna, fotila Katka Filová

 

Produkty si šijete priamo vy? Povedzte nám niečo viac o procese vzniku kolekcie Anna.

Bohužiaľ profesionálne šiť nevieme a preto sme to nechali na šikovné ruky našej pani krajčírky, ktorá je neskutočná detailistka a vieme, že každý produkt, ktorí vytvorí bude neskutočný kvalitou a precíznosťou. My nový produkt vymyslíme, zoženieme od našich dodávateľov látky a všetok materiál, s pomocou našej pani konštruktérky strihov vytvoríme základný strih.

 Z tohto strihu potom naša pani krajčírka vytvorí prototyp, kde vychytáme všetky muchy a následne sa vytvoria strihy pre všetky požadované veľkosti. Potom už to ide do finálnej výroby a výsledný produkt je na pani krajčírke. Je to dlhý a náročný proces, určite náročnejší ako som si na začiatku myslela, ale stojí to za to. Tento projekt nás priblížil k odevnej tvorbe a už teraz úplne rozumieme, koľko práce sa schováva za jedným tričkom a že cena 5 € za tričko nie je úplne v poriadku.

 

kolekcia-anna
Kolekcia Anna, fotila Katka Filová

 

A čo názvy jednotlivých produktov, po kom ste ich pomenovali?

Tričkám sme chceli dať reálne mená aby to bolo trošku iné, jedinečné a ľahko zapamätateľné. Dokonca máme zákazníkov, ktorých detičky sa volajú presne ako ich tričko od nás. Ale nebol to vôbec marketingový zámer, sú to len také milé náhody, ale akú obrovskú radosť z toho majú tí maličkí, och. Niektoré mená sú podľa modelov na fotke, iné zase podľa toho ako sa nám to hodilo.

 

„V dnešnej dobe sociálnych sietí  je celkom jednoduché nájsť ľudí, náročnejšie je ich zaujať a udržať.“

 

Aké máte ohlasy na svoju prvú kolekciu? 

Ohlasy sú skvelé, z čoho máme obrovskú radosť! Na to, že sme tričká dali von už v priebehu leta a cena trička je vyššia vzhľadom na prírodný materiál, rýchlo sa uchytili aj napriek situácii s pandémiou. Keďže sa chceme držať naozaj lokálnej tvorby, mohlo sa stať, že nie každému sa ušli veľkosti, do budúcna však už budeme vedieť, ktoré veľkosti sú najžiadanejšie a ako pokryť správne množstvo. Stále však chceme byť jedineční a tvoriť len pár kusov.

 

Plánujete rozšíriť kolekciu okrem detského oblečenia napríklad aj pre budúce mamičky?

Plánov máme veľa ale nikam sa neponáhľame. Nechceme zatiaľ robiť sezónne kolekcie, skôr také malé milé limitky, keďže máme ešte aj iné povinnosti nemáme ešte úplnú kapacitu na veľké kolekcie. Teraz je našou sviežou novinkou dámske tričko Hana, ktoré si zákazníčky pýtali.

 

Dámske tričko Hana

 

Pre budúce alebo čerstvé mamičky zatiaľ produkty neplánujeme. Osobne nie som úplne fanúšik produktov, ktoré sú len pre jedno obdobie a potom  sú nevyužiteľné. Ak by sme však niečo také raz vymysleli, muselo by to byť niečo nositeľné v každom jednom životnom období ženy. U nás na Slovensku však máme množstvo krásnych a kvalitných dojčiacich vecí, takže do toho by sme sa my neradi miešali.

 

„Jeden z najúspešnejších produktov v našom portfóliu sú kontrastné kartičky, ktoré sú pre rozvoj zraku novorodenca veľmi dôležité. Majú naozaj veľký úspech, až sa tomu sami čudujeme ako si ich zákazníci obľúbili a ako na nich tí malinkí nádherné reagujú.“

 

novorodenecký balíček, fotil Viki Janov

 

Vo svojej tvorbe ste sa prvotne venovali míľnikovým kartičkám, svadobným rekvizitám a vedomostným kartičkám pre detičky. Povedzte nám niečo viac o tejto časti svojej tvorbe.

Tlačovinám sa venujeme aj naďalej, skrz míľnikové kartičky nás ľudia spoznali a je o ne stále záujem. Veľmi nás teší, že môžeme byť súčasťou krásnych spomienok v rodinách. Vedomostné produkty prišli nejak s tým, ako nám naši prví malí zákazníci rástli a chceli niečo ďalšie. Máme skvelých zákazníkov, ktorí u nás nakupujú opätovne a my im chceme ponúkať vždy niečo nové. Svadobné tlačoviny robíme už pomenej,  príprava je časovo veľmi náročná. Aby sme sa stíhali venovať aj zvyšným produktom prijímame preto len pár neviest v hlavnej sezóne.

Ak by som mala hovoriť z hľadiska objednávok, tak určite jeden z najúspešnejších produktov v našom portfóliu sú kontrastné kartičky, ktoré sú pre rozvoj zraku novorodenca veľmi dôležité. Majú naozaj veľký úspech, až sa tomu sami čudujeme ako si ich zákazníci obľúbili a ako na nich tí malinkí nádherné reagujú.

 

Na ktorý produkt z vášho portfólia ste obzvlášť pyšná a odporučili by ste nám ho aj ako darček pre budúcu mamičku?

Môj úplne najobľúbenejší produkt sú drevené míľniky. Gravíruje nám ich jeden milý pán s ktorým sme si najprv vyskúšali rôzne vzorky a prevedenia až kým to prišlo do tejto finálnej podoby. Sú jemné, minimalistické a kombinácia dreva a ľanového vrecúška, ktoré ručne šijeme je neskutočná.

milnikove-karticky
miľníkové kartičky, fotila Viki Janov

 

Je ťažké nájsť v dnešnej dobe zákazníkov? Ako sa staráte o budovanie povedomia svojej značky?

V dnešnej dobe sociálnych sietí  je celkom jednoduché nájsť ľudí, náročnejšie je ich zaujať a udržať. Veľmi dôležitú úlohu zohrávajú kvalitné a zaujímavé fotky. Pokiaľ nie ste doma vo fotení produktov, vrelo odporúčam nechať fotenie na profesionálov, výsledok určite pocítite.

Pre mňa je veľmi dôležitá aj komunikácia na sociálnych sieťach, kde sa snažíme ukázať to, že za tým celým stoja naozaj reálni ľudia, ktorých neskutočne tešia všetky milé slová, objednávka a spätná väzba, naozaj si to veľmi veľmi vážime.

 

Aké sú vaše plány do budúcna? Môžete prezradiť či sa máme tešiť na nejaké novinky?

Plánov je veľa a uvidíme čo sa podarí a čo zostane zatiaľ „v šuflíku“, určite nás sledujte a všetko sa včas dozviete. 🙂

Robené, ďakujeme za tento príjemný rozhovor a možnosť predstaviť sa o niečo bližšie. 🙂

 

♥ POZOR, ZĽAVA 15% ♥

Na Robene.sk  je na celú kolekciu Anna a všetky produkty obchodíku Significant zľava 15% do konca týždňa! 

 

 Z redakcie Robene.sk  prajeme krásny deň!

Rozhovor so značkou Handmade by Significant
Prejsť na začiatok