Deň detí sa blíži: Tipy na spoločné aktivity s deťmi počas dňa

Deň detí sa blíži: Tipy na spoločné aktivity s deťmi počas dňa / ROBENE.SK

Deň detí sa blíži: Tipy na spoločné aktivity s deťmi počas dňa a inšpirácie na pekné detské darčeky

Len nedávno svoj sviatok oslávili všetky mamičky a čochvíľa svoj deň budú sláviť aj všetky deťúrence na Slovensku. Prvý jún je za dverami – už viete ako tento deň svojim ratolestiam spravíte nezabudnuteľným? Pripravili sme pre vás pár tipov na veľa spoločnej radosti, zábavy, smiechu, hier a darčekov. Tak poďme nato! 

Tento rok pripadne deň detí na pondelok. Ak ste sa rozhodli deti do opäť otvorených škôlok a škôl už nedať a ostať s nimi naďalej doma, skúste si pre nich vyhradiť tento jeden deň, v ktorom spolu zažijete kopec zábavy. Začať môžete už hneď z rána! 

Chutné raňajky v posteli pri dobrej rozprávke (filme).

Pripravte svojim deťom kráľovské raňajky, ktoré si všetci spolu (áno aj vy s nimi : ) vychutnáte v posteli pri obľúbenej rozprávke alebo filme. Zavolajte ich k sebe do spálni, zabudnite na omrvinky v posteli a vychutnajte si ranné mazlenie s vašimi pokladmi. 

Zdroj: pexels.com (@Iamngakan eka)

Spoločné zábavné aktivity počas dňa

Pokúste sa pre deti pripraviť počas dňa program, pri ktorom ani nepomyslia na mobil či tablet a počítačové hry, ktoré v nich majú uložené.  Zalovte v pamäti a skúste im ukázať, ako ste sa zabávali so svojimi kamáratmi v detstve vy. Akétože hry a zábavky ste mali v obľube? Nám napadla ako prvá hra „Meno, mesto, zviera, vec“ alebo nezabudnuteľné „Človeče, nehnevaj sa!“. Ak však počasie vonku bude pekné a slnko vás bude lákať von, neseďte len doma a vybehnite aj von. Detské ihriská sú už otvorené, myslite však aj naďalej na bezpečnosť a nezabudnite si so sebou vziať rúška. Vonku môžete taktiež ukázať deťom hru, na ktorú ste možno aj vy už zabudli 🙂 Památe si na skákanie cez gumu a tzv. škôlku? Pripravte si gumu, dobrú obuv a chuť do skákania. Tak čo teda – idete do toho? zábava už čaká! 

Sladká maškrta poteší každý (nielen) detský jazýček!

Vytiahnite zástery a šup na ďalšiu aktivitu. Upečte si všetci spolu sladkú dobrotu. Na internete nájdete kopec inšpirácií a receptov na chutné maškrty. Napríklad také muffinky zvládnete všetci spoločne ľavou-zadnou. Aby ste nemuseli dlho hľadať, pridávame jeden receptík od šikovnej Dominiky z Fresh Baking. Ak by ste však deti chceli prekvapiť poriadnou tortou, z ktorej „odpadnú“ od radosti už len pri pohľade na ňu a vy si na ňu netrúfate, skúste sa poobzerať či vo svojom okolí nemáte niekoho, kto pečie takéto krásne a výborne torty ako Dominka. Šikovných cukráriek máme na Slovensku neúrekom. 

Darčeky, ktoré rozžiaria očká! 

Určite nám dáte za pravdu, že každý si na svoj sviatok zaslúži aj nejaký darček či pozornosť. No a u detí to platí dvojnásobne. Či malý alebo vačší darček je už na vás. V dnešnej dobe máme na výber z obrovského množstva hračiek, stačí len otvoriť Google a vypadne na vás stovka výsledkov. Ale ktorý teda vybrať? Aj u nás na ROBENE nájdete pekné detské hračky, navyše všetky sú od slovenských výrobcov,  ktorí si zaslúžia podporu. Ich výrobky sú robené ručne a s láskou, s dôrazom na detaily. Pozrite si aktuálny sortiment všetkých detských handmade hračiek. Momentálne u nás vedú háčkované hračky v podobe rôznych zvieratiek, ktoré majú všetky deti vo veľkej obľube.

Na ROBENE nájdete momentálne týchto slovenských výrobcov detských handmade hračiek:

Obchodík PIRKA (háčkované hračky) na ROBENE.SK -

Obchodík PIRKA (háčkované hračky) na ROBENE.SK

Háčkovaný jednorožec, Háčkovaný zajac Fero, Háčkovaný medveď Laco

Všetci traja kamaráti poslúžia ako spinkáči do detskej postieľky, ale najradšej sú stále so svojimi malými kamarátmi. Sú mäkké a odolné. Kedže sa dajú prať, ustoja aj všetky huncútstva.

Obchodík LUCKY HAČKO HRAČKY (háčkované hračky) na ROBENE.SK

Obchodík LUCKY HAČKO HRAČKY (háčkované hračky) na ROBENE.SK

Hačko macko bábika, Mladý pán hroch/Mladá slečna hrošica, Macko M

Ďalšie veselé a farebné háčkované zvieratká do partie, ktoré čakajú na svojich nových kamarátov.

Obchodík HECHO CON AMOR (háčkované hračky) na ROBENE.SK

Obchodík HECHO CON AMOR (háčkované hračky) na ROBENE.SK

Žirafiatko Bono, Pony jednorožec, Koníček s ružovou hrivou 

Všetky zvieratká sú uháčkované z kvalitnej priadze vhodnej aj pre najmenšie deti.

Obchodík VLNKÁČI (háčkované hračky) na ROBENE.SK

Obchodík VLNKÁČI (háčkované hračky) na ROBENE.SK

Háčkovaný sloník, Háčkovaný srdiečkový zajko, Háčkovaná veľrybka hrkálka 

Tak, ktoré zvieratko bude pre vaše deti novým kamarátom?

Originálny darček pre malých aj väčších umelcov!

Máte doma maliarov, ktorí pastelky nedajú z ruky? Máme pre vás ešte jeden skvelý typ na krásny darček. Vďaka pastelkovníkom z Pastelkova budú mať odteraz všetky rozhádzané pastelky v izbe svoje miesto. Pastelkovníky sú vyrobené z masívneho bukového dreva a ručne maľované ekologickými farbami. Je možné si zvoliť aj personalizovaný pastelkovník s menom vášho malého maliara 🙂 Veľmi pekný nápad, čo poviete?

Obchodík PASTELKOVO na ROBENE.SK

Pastelkovníky z obchodíku PASTELKOVO na ROBENE.SK

 

Možností ako stráviť tento deň je neúrekom, stačí len trošku popremýšlať. 

Prajeme všetkým malým aj veľkým deťom krásny deň detí.

ROBENE tím

 

 

Deň detí sa blíži: Tipy na spoločné aktivity s deťmi počas dňa
Prejsť na začiatok